Definitief Ontharen

-- met vpl systeem nu aangenamer en sneller dan ooit! --

 Een feestje, plots mooi weer of gaan zwemmen met de kids, oei, niet geëpiileerd? 
Na een reeks definitief ontharen, nooit meer zorgen of je wel netjes onthaard bent, hoe leuk is dat?I Echt een groot gemak.

Hoe definitief is definitief? 
is altijd de eerste vraag die ik krijg... wel, een haartje die weggeflits is, is weg en blijft voorgoed weg! De haartjes die op het moment van flitsen in groeifase zijn kunnen in de eerste keer allemaal verwijderd worden. Maar niet alle haren zijn tegelijk in hun groeifase, daarom zijn meerdere beurten nodig, aangepast aan de groeifasen per verschillende zone op het lichaam. Er zijn echter duizenden haarfolikkels die inactief zijn. Door medicijngebruik, endocriene stoornissen of hormoonveranderingen kunnen deze alsnog geactiveerd worden.

 Mensen met hirsutisme (stoornis bij vrouwen mbt mannelijke hormonen) kunnen perfect behandeld worden, maar zullen onderhoudsbehandelingen nodig hebben. Of mensen met hypertrichose (overmatige haargroei, algemeen of lokaal) zullen onderhoudsbehandelingen nodig hebben, want hun hormonaal systeem activeeerd steeds weer slapende follikels. Voor deze ondehoudsbehandelingen gelden speciale tarieven, zodat het voor ieder haalbaar is verzorgd voor de dag te komen. 

Tijd tussen behandelingen naargelang de groeifases:
Gelaat: fijne haren om de 6 weken
            stoppelharen om de 4 weken
Benen: om de 10 à 14 weken
Oksels: om de 8 à 10 weken
Bikini: om de 8 à 10 weken
Rug, Borst, Buik, Armen: om de 10 à 14 weken 

 

 

  

 

Aantal behandelingen nodig:
Dit verschilt van persoon tot persoon, afhankelijk van haarkleur, huidskleur, haardikte en dichtheid van de haren. Per behandeling wordt er 15 à 20% van de haren uitgeschakeld, aangezien er steeds een 15 à 20% in de groeifase zijn. Gemiddeld zijn 8 a 10 behandelingen nodig, men spreekt van een succesvolle permanente ontharing wanneer 80 à 90% van de haren permanent wegblijft. 

Voorzorgsmaatregelen:
Voor elke behandeling is het belangrijk dat de huid niet bijgebruind is door zon of zonnebank, want de lichtflits richt zich op het pigment in de haarfollikel, als de huid bijgebruind is gaat energie verloren aan pigment in de huid en is er kans op beschadiging van pigmentcellen. Daarom ben ik heel strikt in deze regel. Zelfbruiner mag wel tussendoor maar niet 10 dagen voor de behandeling. 

Waarom heb ik voor het VPL systeem gekozen?
Ik heb al ervaring met meerdere andere toestellen. En ik kan u beloven dat dit VPL systeem de beste is op de markt! Veel doeltreffender dan de IPL toestellen die meestal gebruikt worden en veel minder pijnlijk dan de laserbehandelingen. Het verschil zit in de pulsen van het licht. Bij VPL wordt 1 puls verdeelt over meerdere pulsen met ertussen koeltijd. Omliggend weefsel wordt daardoor niet mee verwarmd en veroorzaakt dus geen pijn. Alle energie gaat zo naar de groeicellen met betere resultaten als gevolg.

Het verschil met VPL tov andere toestellen

-De Energie van het VPL toestel is geijkt, gekalibreerd en wordt jaarlijks gecontroleerd.
-Soms wordt beweerd met hogere energie joules te werken, maar altijd letten op de joules/cm2!
-Lichtgewicht apparaten kunnen ook nooit een constante hoge energie leveren aangezien die minder energiecappacitoren bevatten, dit werd uitgetest en gemeten, bij meerdere flitsen na elkaar behaalden deze toestellen slechts bij de eerste flitsen hun hoge energie, waarna deze drastish afneemt en geen resultaat meer kan leveren!
-Deze toestellen bevatten ook geen aircowaterkoeling met als gevolg meer risico op verbranding, pijnlijker en minder doeltreffend.  
-Soms wordt een breed kleurenspectrum als troef naar voorgeschoven, het tegendeel is echter de werkelijkheid! Alleen het rode licht gaat diep genoeg in de huid om tot aan de groeicellen van de haarfolikkel te komen. Groen en Geel licht zal alleen oppervlakkig ingeplante haren verwijderen.

Voordelen van VPL tov andere toestellen:
-De temperatuur in de haren kan veel hoger opgedreven worden, zonder dat de huid mee opwarmt. hierdoor worden veel meer haargroeicellen per behandeling uitgeschakeld, waardoor men minder behandelingen nodig heeft.
-Veilig voor de huid, dankzij hoge koeling en enkel gebruik van rood licht, verdeeld in minipulsen.
-Ook fijne haren verdwijnen
-Minder donkere haren kunnen ook behandeld worden
-De behandeling is goed te verdragen, niet zo pijnlijk als bij laserontharing
-Minder duur doordat minder behandelingen nodig zijn. 

 Eerlijke Prijzen:

Alle prijzen worden per zone en per hoeveelheid flitsen berekend, dit is heel persoonsgebonden. Hieronder even een richtprijs per behandeling, ik geef de gemiddelde en de maximumprijs mee. Zo weet u waar u aan toe bent.